Inkubatoren | Podcasten for gründere
  • Kontakt
  • Annonser

Inkubatoren | Podcasten for gründere

  • Kontakt
  • Annonser

#31. Bak kulissene hos Norges mest populære matblogger og kokebokforfatter

#31. Bak kulissene hos Norges mest populære matblogger og kokebokforfatter
Trine Sandberg bak Trines matblogg, Norges største matblogg. Hun har også skrevet flere bestselgende kokebøker og gjør det også stort på YouTube. FOTO: Robert W. Shaw, Inkubatoren.no

I dagens episode tok jeg tok en prat med Trine Sandberg, bak TrinesMatblogg, Norges mest populære matblogger, bestselgende kokebokforfatter og YouTuber.

Da hun startet bloggen tilbake i 2007 var hun seniorrådgiver i utdanningsdirektoratet, så man kan virkelig si at hun tok en annen retning. Midt oppi jobb, og som travel småbarnsmor startet hun det som skulle bli Trines Matblogg. Hele poenget med bloggen var egentlig kun å ha et sted å lagre oppskrifter, samt en lett måte å dele de med datteren som nettopp hadde flyttet, og til venner. Men det var flere enn de nærmeste som fant frem til bloggen og det som startet som et hobbyprosjekt har nå i dag over 40 000 daglige lesere!

Trine Sandberg bak Trinesmatblogg.no og Robert Shaw bak Inkubatoren. FOTO: ROBERT W. SHAW, INKUBATOREN.NO

 

Hyggelig velkomst

Da jeg kom hjem til henne fikk jeg en omvisning av det superflotte kjøkkenet hun har bygd i kjelleretasjen og hvor all magien skjer. Kanelbollene sto klare og de var minst like gode som bildene lokker med. Vi var innom mye i løpet av samtalen vår, alt fra hvor hun startet, hvordan hun driver bloggen, hva hun fokuserer på, osv. Full innholdsliste finner du lenger ned.

 

Lytt til episoden

Lytt i iTunesLytt i SoundCloudSkriv en anmeldelse i iTunesAbonner via RSSGoogle PlayShare
Clammr ItListen in a New WindowDownloadStitcherSubscribe on AndroidLytt i SoundCloudLytt i iTunesSkriv en anmeldelse i iTunesAbonner med RSS

Abonner og lytt til Inkubatoren via:

  • Apple Podcast (iPhone)
  • Overcast (Android)
  • Soundcloud (desktop)
  • Acast (desktop og app)
  • eller via RSS-feed.

 

Innholdsliste fra episoden / hva du vil lære

  • [03:30] – Det tok en stund før hun bestemte seg for å si opp den gamle jobben
  • [05:45] – Den første kokeboken hennes har ligget på bestselgerlisten hvert år siden den kom ut
  • [06:10] – Hun hadde aldri sett for seg at dette var noe hun kom til å jobbe med
  • [08:15] – Bloggen var egentlig kun ment for familie og venner
  • [10:00] – Dagen Trine innså at blogg kunne bli noe større
  • [12:00] – Man glemmer ikke de som hjalp deg i starten
  • [14:00] – Trines luksusproblem – det er flere som ønsker kommersielle samarbeid enn mulig
  • [15:45] – Kriteriene for annonsering igjennom Trine
  • [17:38] – Hva Trine mener er årsaken til suksessen til bloggen
  • [19:30] – Bloggen skal gi mer energi enn den tar. Den var, og er fortsatt, et hobbyprosjekt
  • [20:30] – Det er viktig å skille jobb og privatliv
  • [22:40] – Du kan lage besteselgende kokebøker hjemme fra ditt eget kjøkken.
  • [25:20] – Hun bruker fortsatt kun fabrikkinstillingene på kameraet sitt
  • [27:00] – Trines beste matlagningsråd!
  • [29:15] – “Bloggen er en reise for meg til å lære mer nytt”
  • [30:30] – Trine arrangerer matreiser hvor man blir med på matturer verden rundt
  • [33:00] – Du må lytte til leserne dine
  • [34:35] – Gratis blogg VS betalte bøker
  • [37:10] – Hvem Trine ser på som suksessfull
  • [38:50] – Når man har det moro på jobben er kunsten å balansere privat- og familieliv
  • [41:25] – Er det sant at Trine spiser pizza på julaften??!
  • [42:50] – Kokkens viktigste verktøy
  • [45:20] – Hvorfor blogg er unikt og hvordan det er et godt verktøy for produktutvikling
  • [47:20] – Hvordan bloggen til Trine, ifølge Trine, kunne blitt enda mer populær

 

Tre sitater fra dagens episode:

Jeg tror det er litt av årsaken til suksessen, at jeg viser hvordan jeg gjør det i min travle hverdag. Bloggen her har jeg bygd opp mens jeg var småbarnsmor, hadde en krevende jobb i Oslo, toget til og fra – hvis det gikk. Så det her er maten som fungerer for oss.

Det eneste problemet mitt er tiden. Tiden går veldig fort når man har det morsomt. Det er kunsten, å begrense det så det også blir tid til privatliv og familieliv.

Jeg har aldri fokusert på lesertall eller penger eller sånne ting, jeg har fokusert på innholdet.

 

Utvalgte lenker nevnt i episoden

  • Trines matblogg
  • Matreisene hvor Trine tar deg med verden rundt for spennende og lokale smaker
  • Tom Victor Gausdal – kokken med gode verdier som Trine nevner (Wikipedia)

 

Bøker nevnt i episoden

Trines mat; Favoritter og ukemenyer fra Norges største matblogger, av Trine Sandberg – (hennes første bestselger)

  • Fysisk bok

Trines mat 2; Middagene, menyene, baksten, av Trine Sandberg – (hennes andre bestselger)

  • Fysisk bok

#Logg av; hvordan finne balansen i din digitale hverdag, av Thomas Moen og Lars Bratsberg

  • Fysisk bok
  • E-bok – (Tanum)

 

Det var på dette kjøkkenet alt startet. Begge de to første bøkene, inkludert bildene, er gjort på dette kjøkkenet:

Trine bak Trines Matblogg. Det var på dette kjøkkenet alt startet. Begge de to første bøkene, inkludert bildene, er gjort på dette kjøkkenet. FOTO: ROBERT W. SHAW, INKUBATOREN.NO

Trine bak Trines Matblogg. Det var på dette kjøkkenet alt startet. Begge de to første bøkene, inkludert bildene, er gjort på dette kjøkkenet. FOTO: ROBERT W. SHAW, INKUBATOREN.NO

Her er de to første bøkene til Trine. Begge to er bestselgere:

De to første bøkene til Trine Sandberg bak Trines Matblogg. Begge ble bestselgere. FOTO: ROBERT W. SHAW, INKUBATOREN.NO

De to første bøkene til Trine Sandberg bak Trines Matblogg. Begge ble bestselgere. FOTO: ROBERT W. SHAW, INKUBATOREN.NO

 

HØR OGSÅ: Hvordan hun gjorde indisk mat til millionbutikk, med Niru Kumra

 

 

Sponsor av denne episoden

Fiken regnskap har gjort det superlett å føre regnskapet selv og over 500 nyregistrerte og små bedrifter går over til Fiken hver måned. Du kan til og med ta bilder av kvitteringer og føre de i regnskapet direkte fra mobilen. Hvis du lurer på om Fiken kan være noe for deg kan du prøve det gratis i én måned her.

 

Tusen takk for at du lytter!

For å dele tankene dine:

  • Del episoden nå på Facebook, Twitter eller Linkedin.
  • Skriv til meg på Facebook eller på epost.

For å hjelpe podkasten:

  • Del podkasten med en venn.
  • Legg igjen en ærlig anmeldelse i Apple podcasts. Jeg leser alle og dette gjør at flere finner podkasten.
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Forrige innlegg
#30. Veien fra bedriftsrådgiver til undertøyskonge, med Anders Selvig
Neste innlegg
#32. Få suksess med Facebook, med Astrid Valen-Utvik

Andre innlegg

#26. Gikk fra fast jobb til å bli...

#8. Fra trygdet til millionær, med Atle Justsen

#27. Gründerspirene som får hele Norges eventbransje til...

#1. Dro på skitur, fikk idé om produkt...

#18. Hvordan de skal ta Broadway til lille...

#29. Telenor om nye trusler og hvordan de...

Andre innlegg

  • #3. Fra 430 tusen til 45 millioner i året. Hvordan Kai Stensberg sluttet i bankjobben og ble Norges beste bruktbilselger.

  • #4. Gründerne bak Moods of Norway om hvordan de bygde klesimperiet

  • #31. Bak kulissene hos Norges mest populære matblogger og kokebokforfatter

  • #34. Øystein Spetalen – flaskesamleren som ble aksjemilliardær

Ta kontakt

Robert

Tlf: 922 33 920

Epost: robert@inkubatoren.no

Produseres av


– Vil du starte egen podkast?

Ta kontakt

Programleder og produsent Robert Shaw

– Tlf: 922 33 920

– Epost: robert@inkubatoren.no

Her kan du lytte

Apple Podcasts

SoundCloud

Copyright @Shaw Media.


Tilbake til toppen