I dagens episode tok jeg tok en prat med Trine Sandberg, bak TrinesMatblogg, Norges mest populære matblogger, bestselgende kokebokforfatter og YouTuber.
Da hun startet bloggen tilbake i 2007 var hun seniorrådgiver i utdanningsdirektoratet, så man kan virkelig si at hun tok en annen retning. Midt oppi jobb, og som travel småbarnsmor startet hun det som skulle bli Trines Matblogg. Hele poenget med bloggen var egentlig kun å ha et sted å lagre oppskrifter, samt en lett måte å dele de med datteren som nettopp hadde flyttet, og til venner. Men det var flere enn de nærmeste som fant frem til bloggen og det som startet som et hobbyprosjekt har nå i dag over 40 000 daglige lesere!
Hyggelig velkomst
Da jeg kom hjem til henne fikk jeg en omvisning av det superflotte kjøkkenet hun har bygd i kjelleretasjen og hvor all magien skjer. Kanelbollene sto klare og de var minst like gode som bildene lokker med. Vi var innom mye i løpet av samtalen vår, alt fra hvor hun startet, hvordan hun driver bloggen, hva hun fokuserer på, osv. Full innholdsliste finner du lenger ned.
Lytt til episoden
Abonner og lytt til Inkubatoren via:
- Apple Podcast (iPhone)
- Overcast (Android)
- Soundcloud (desktop)
- Acast (desktop og app)
- eller via RSS-feed.
Innholdsliste fra episoden / hva du vil lære
- [03:30] – Det tok en stund før hun bestemte seg for å si opp den gamle jobben
- [05:45] – Den første kokeboken hennes har ligget på bestselgerlisten hvert år siden den kom ut
- [06:10] – Hun hadde aldri sett for seg at dette var noe hun kom til å jobbe med
- [08:15] – Bloggen var egentlig kun ment for familie og venner
- [10:00] – Dagen Trine innså at blogg kunne bli noe større
- [12:00] – Man glemmer ikke de som hjalp deg i starten
- [14:00] – Trines luksusproblem – det er flere som ønsker kommersielle samarbeid enn mulig
- [15:45] – Kriteriene for annonsering igjennom Trine
- [17:38] – Hva Trine mener er årsaken til suksessen til bloggen
- [19:30] – Bloggen skal gi mer energi enn den tar. Den var, og er fortsatt, et hobbyprosjekt
- [20:30] – Det er viktig å skille jobb og privatliv
- [22:40] – Du kan lage besteselgende kokebøker hjemme fra ditt eget kjøkken.
- [25:20] – Hun bruker fortsatt kun fabrikkinstillingene på kameraet sitt
- [27:00] – Trines beste matlagningsråd!
- [29:15] – “Bloggen er en reise for meg til å lære mer nytt”
- [30:30] – Trine arrangerer matreiser hvor man blir med på matturer verden rundt
- [33:00] – Du må lytte til leserne dine
- [34:35] – Gratis blogg VS betalte bøker
- [37:10] – Hvem Trine ser på som suksessfull
- [38:50] – Når man har det moro på jobben er kunsten å balansere privat- og familieliv
- [41:25] – Er det sant at Trine spiser pizza på julaften??!
- [42:50] – Kokkens viktigste verktøy
- [45:20] – Hvorfor blogg er unikt og hvordan det er et godt verktøy for produktutvikling
- [47:20] – Hvordan bloggen til Trine, ifølge Trine, kunne blitt enda mer populær
Tre sitater fra dagens episode:
Jeg tror det er litt av årsaken til suksessen, at jeg viser hvordan jeg gjør det i min travle hverdag. Bloggen her har jeg bygd opp mens jeg var småbarnsmor, hadde en krevende jobb i Oslo, toget til og fra – hvis det gikk. Så det her er maten som fungerer for oss.
Det eneste problemet mitt er tiden. Tiden går veldig fort når man har det morsomt. Det er kunsten, å begrense det så det også blir tid til privatliv og familieliv.
Jeg har aldri fokusert på lesertall eller penger eller sånne ting, jeg har fokusert på innholdet.
Utvalgte lenker nevnt i episoden
- Trines matblogg
- Matreisene hvor Trine tar deg med verden rundt for spennende og lokale smaker
- Tom Victor Gausdal – kokken med gode verdier som Trine nevner (Wikipedia)
Bøker nevnt i episoden
Trines mat; Favoritter og ukemenyer fra Norges største matblogger, av Trine Sandberg – (hennes første bestselger)
Trines mat 2; Middagene, menyene, baksten, av Trine Sandberg – (hennes andre bestselger)
#Logg av; hvordan finne balansen i din digitale hverdag, av Thomas Moen og Lars Bratsberg
- Fysisk bok
- E-bok – (Tanum)
Det var på dette kjøkkenet alt startet. Begge de to første bøkene, inkludert bildene, er gjort på dette kjøkkenet:
Her er de to første bøkene til Trine. Begge to er bestselgere:
HØR OGSÅ: Hvordan hun gjorde indisk mat til millionbutikk, med Niru Kumra
Sponsor av denne episoden
Fiken regnskap har gjort det superlett å føre regnskapet selv og over 500 nyregistrerte og små bedrifter går over til Fiken hver måned. Du kan til og med ta bilder av kvitteringer og føre de i regnskapet direkte fra mobilen. Hvis du lurer på om Fiken kan være noe for deg kan du prøve det gratis i én måned her.
Tusen takk for at du lytter!
For å dele tankene dine:
For å hjelpe podkasten:
- Del podkasten med en venn.
- Legg igjen en ærlig anmeldelse i Apple podcasts. Jeg leser alle og dette gjør at flere finner podkasten.