Select Page

#2. Sluttet i sjefsstilling og ble gründer. Hvordan oppussing av kjøkkenet endret livet til Espen Eriksen.


#2. Sluttet i sjefsstilling og ble gründer. Hvordan oppussing av kjøkkenet endret livet til Espen Eriksen.


Som liten fikk Espen Eriksen status blant kameratene da han bygde gatas første lekehytte. Hobbyen ble til god profitt da han en del år etter solgte et hus han pusset opp. Lite visste han at det neste oppussingsprosjektet skulle bli starten på et gründereventyr.

“Gå til selgeren i en butikk og spør; hva har dere ikke som kundene spør etter? Da har du en start der”

Gjest:

Espen Eriksen

Nettside:

www.glassplate.no

Espen og dama skulle pusse opp leiligheten på Sagene da kjøkkenet sto for tur. Over kjøkkenbenken, bak komfyren, hadde de en gipsvegg de ikke ønsket å fjerne eller dekke til med fliser, men trengte noe som kunne beskytte veggen mot varme og matsprut.

Løsningen var enkel, de kunne sette opp en gjennomsiktig glassplate. Espen jobbet som distriktssjef i et baderomsfirma og siden de solgte varer til Maxbo dro han rett dit.

“Det har vi ikke, men det er det innmari mange som spør etter” sa de. Da tente gründeren i Espen.

Han dro til flere Maxbobutikker og spurte etter det samme. Svarene var som det første; de hadde ikke, men det var mange som spurte etter det.

Han tok det et steg videre og spurte; “hvis jeg kjøper inn 100 stk, hvor mange kjøper du da?”. Én sa ti, neste sa fem, neste der igjen sa ti. Da tenkte han; “da er det jo bare å prøve da..”.

Nå som han hadde kjøpelystne fra flere hold, var det neste skrittet å kontakte kjedekontoret til Maxbo, men i stedet for å kontakte de selv, som hvilken som helst annen selger, fikk han en av Maxbo-butikkene til å kontakte de i stedet. Kjedekontoret ga grønt lys og da var det ingen vei tilbake. Dagen etter sluttet han i jobben.

Denne artikkelen har kun vært et kort utdrag av alt Espen og jeg snakker om i episoden. For det fulle intervjuet, lytt til episoden i den grønne avspilleren øverst, i iTunes, eller på Soundcloud.

 

 

 

Her har du episoden

Innholdsliste fra episoden

 

  Tid

[00:00] Hvordan Espen fant idéen

[01:45] Hvordan mange gründere kunne ungått å sløse bort pengene sine før de startet

[07:35] Hvordan han gikk fra idé til et ferdig fysisk produkt produsert i Kina

[13:18] Ting du må vite for frakt fra Kina, samt produsering av pen emballasje til butikk

[21:18] Dagen han tok valget om å slutte i jobben

[26:49] I dag er det stort fokus på dyr teknologi. Det trenger ikke alltid gjøres så komplisert for å få til noe bra…

[30:37] Er man frisk og oppegående så er man sin egen lykkes smed

[32:15] Spesialisering. Bli best i én bransje!

[41:20] Ta de mulighetene du får. Alle erfaringer er med på å forme deg som gründer eller menneske senere

Utvalgte lenker

OBS: det er mange feller å gå i så les deg nøye opp om importering på forhånd. Uttrykk som FOB og lignende sier deg kanskje ikke så mye nå, men slikt vil ha mye å si på et eventuelt profitt eller et tap. Det er også viktig å tenke på at ved import må du betale merverdiavgift, tollavgift, osv, ved innførsel. Selv om sjansen kanskje er liten, vil det alltid være en liten sjans for svindel igjennom Alibaba, så sjekk ut forumer som WholeSaleForum og lignende før du hiver deg ut i det. Der vil du finne guider, samt tips og samtaler fra en haug av gründere som kun driver med import. Kort og enkelt, sett deg litt inn i importering før du kjøper for større summer på impuls 😉

Forresten, firmaet jeg ikke husket navnet på var Norsk Gallup 😉

 

Bøker nevnt

En uautorisert biografi om John Fredriksen av Gunnar Stavrum

Jeg skal fortelle deg min hemmelighet av Petter Stordalen

The paradox of choice av Barry Schwartz – spennende bok om kjøpspsykologi

 

Tusen takk for at du lytter

Hvis du synes Inkubatoren er nyttig eller underholdende, legg gjerne igjen en anmeldelse i iTunes eller del den med en venn du tror vil like den. Det hadde jeg satt veldig stor pris på! Uansett, ha en fantastisk dag videre og bare spør meg hvis det er noe du lurer på. Du finner meg her.