Select Page

I ukens episode handler det kun om podcaster. Jeg deler hvilke podcaster jeg personlig lytter til, både med gründerhatten og fritidshatten på hodet. Jeg spurte også dere lyttere om hvilke podcaster dere lytter til – her er de:


Listen i dette korte innlegget er av podcastene jeg nevner i episoden + en setning eller to om hver. I episoden går jeg nærmere innpå podcastene, hvorfor jeg lytter til de osv. Jeg har satt de opp i kategorier så det er litt lettere å finne frem til det du er interessert i. Enjoy! 😀

Selve episoden finner du rett over, på SoundCloud og i iTunes.

 

Podcaster rundt gründerskap

 

Smart Passive Income

smart passive incomeDette er en amerikansk podcast av Pat Flynn, som jeg har lyttet til lenge og fortsatt lytter til. Han er originalt utdannet arkitekt men fikk sparken da bedriften måtte nedbemanne. I dag har han en rekke inntektskilder i gjennom internett, deler hva han har lært, er forfatter og intervjuer andre gründere.

Du finner den i iTunes her.

Lengde: 35-120 min.

Kategori: Ledelse og markedsføring

 

Build My Online Store

Build my online storeDenne podcasten drives av Terry Lin og Travis Marziani og handler om alt det rundt å drive en nettbutikk og har mange intervjuer med gründere som driver med dette. Derimot må jeg nevne at det er en stund siden jeg har hørt på podcasten, så vet ikke noe om kvaliteten per dags dato, men den var veldig bra den gangen jeg startet å lytte på den i 2013. Det var denne podcasten som introduserte meg for denne fantastiske verden av podcaster.

Du finner den i iTunes her.

Lengde: 20-60 min.

Kategori: Ledelse og markedsføring

 

 

eCommerce Fuel

eCommerceFuelEr du interessert i det å drive nettbutikk og liker podcasten over så liker du også denne. eCommerceFuel er en podcast som drives av Andrew Youderian hvor han intervjuer andre gründere som driver nettbutikker, samt snakker ut i fra egen erfaring.

Du finner den i iTunes her.
Lengde:
20-45 min.

Kategori: Ledelse og markedsføring

 

 

Inkubatoren
Inkubatoren,-300x300

Det er flere lyttere som har nevnt Inkubatoren så da får jeg vel føle meg smigret og ta med denne på listen også. Her er den “offisielle” beskrivelsen til podcasten:

Hver uke tar jeg en prat med det beste Norge har å by på av gründere og tankeledere. Her får du en ny mentor rett i øret hver uke, som deler den kunnskapen og erfaringen de selv har brukt årevis på å lære.

Inkubatoren er laget for å få deg til å tenke større, satse hardere og å oppnå ditt fulle potensiale.

Du finner den i iTunes her.

Lengde: 35-70 min.

Kategori: Karriere

 

This Week In Startups

This-week-in-startups

Denne podcasten har jeg ikke lyttet på enda men fikk stor ros av en lytter. Skriver beskrivelsen til podcasten under:

 

Jason Calacanis og en roterende gruppe gjesteeksperter bringer gir deg ukens beste, verste, mest opprørende og interessante historier fra verdens mange tech-selskaper. Calacanis , en podcastpioner, gir deg en innsidersblikk på hva som skjer i tech-verden med hans gjenkjennelige stil og gode humør. Ønsker du å starte ditt eget firma ? Trenger strategier for å forbedre din bedrift eller motivere teamet ditt ? Ønsker du bare å oppdatere deg på hva som skjer i og forbi? Reisen begynner her.

Jepp, det var beskrivelsen til podcasten 😉

Du finner den i iTunes her.

Lengde: 40-85 min.

Kategori: Investering

 

 

The Foolish Adventure Show

the-foolish-adventure-show

Denne podcasten har jeg kost meg mye med. Den sluttet dessverre i april 2015, men de fleste episodene skal fortsatt ligge i iTunes eller på nettsiden deres. Her får du mange gode tips rundt det å drive en bedrift og er drevet av en velreflektert konsulent med lang erfaring (også som gründer) og vil få deg til å tenke på nytt på mange måter.

Du finner den i iTunes her.

Lengde: 30-60 min.

Kategori: Økonomi

 

Podcaster rundt personlig utvikling

The Tim Ferriss Show

Dette er en av mine favorittpodcaster som jeg fortsatt lytter til. I motsetning til alt annet der ute som bare lages kortere og kortere, går Tim Ferriss dypt ned i gjestene sine med intervjuer som kan vare i mange timer. Han intervjuer investorer, gründere, idrettsfolk, regissører, skuespillere osv, og her handler det om å dekonstruere hvordan de tenker og hva de gjør annerledes enn andre for å holde seg på et toppnivå. Inkubatoren er en blanding av podcasten Smart Passive Income over og The Tim Ferriss Show, hvor det handler både om business og om personlig utvikling. Sjekk denne ut.

Du finner den i iTunes her.

Lengde: 2o-180 min.

Kategori: Investering

 

The Art of Charm

the art of charm

I denne podcasten handler alt om personlig utvikling. Den er originalt laget for menn, men selve publikummet består ca. 50/50 av begge kjønn – aldri la deg lure av titler. Her intervjuer de eksperter, tankeledere, coacher osv, innenfor psykologi, kroppspråk og generelt alt som har med å gjøre rundt det å forbedre seg selv og å bryte ut av sitt eget skall. Anbefales.

Du finner den i iTunes her.

Lengde: 15-70 min.

Kategori: Ledelse og markedsføring

 

Being A Better Man

being a better man

Er du mann? Denne podcasten handler kun om hvordan du kan bli en litt bedre mann i dag enn du var i går. Dette skulle vært obligatorsk for alle oss menn. Ved å lytte til podcaster som dette hadde verden definitivt blitt et bedre sted. Jeg har bare hørt noen episoder fra denne podcasten, men det skal bli flere. Jeg vil være en mann – og er du mann, da er det din oppgave å gjøre verden til et bedre sted.

Fun-fact: Denne podcasten er laget av norskamerikanske Alf som var deltaker i programmet Alt For Norge i sesong 2.

Du finner den i iTunes her.

Lengde: 5-30 min.

Kategori: Filosofi

 

 

The Minimalists Podcast

the minimalists podcast

Beskrivelsen til The Minimalists Podcast er nydelig: “Minimalisme er den tingen som tar oss forbi tingene så vi kan skape rom for livets mest viktige ting – som faktisk ikke er ting i det hele tatt.”

Nå er ikke jeg på noen som helst måte en minimalist – selv om huleboeren i meg noen ganger virkelig skulle ønske det! Derimot har jeg virkelig kjent på kroppen at materielle ting tar plass, både fysisk og psykisk. Jeg er i en prosess selv hvor jeg kvitter meg med ting jeg har rundt meg for å leve litt lettere. Da snakker jeg ikke om teknologi og å kun ha hvite vegger med kun en sakkosekk i hjørnet, men det å kvitte seg med ting som ikke er relevant for livet mitt lenger. Det er folk der ute som virkelig har bruk for det – gi det til de i stedet. Spør deg selv, gir den tingen her glede i livet mitt? Hvis svaret er nei og du ikke får sparken eller blir slengt på dør, kvitt deg med den. Jeg søker blant annet til disse gutta for å rette sinnet mitt mot den hungeren vi har etter å “ha” ting bare for å ha det. Det er så mye vi kjøper som er totalt ubrukelig.

Du finner den i iTunes her.

Lengde: 20-120 min.

Kategori: Selvhjelp

 

 

This American Life

This-american-life

Hvis du har hørt This American Life tenker du nok “dette er jo ikke en selvutviklingspodcast i det helt tatt”. Og du har helt rett!

Dette er en sykt bra podcast! Ferdig sagt! Grunnen til at jeg la til denne under kategorien selvutvikling er fordi jeg føler den har hatt en stor påvirking på meg personlig.

Denne podcasten handler om mennesker. Hver episode har et hovedtema hvor det presenteres tre kortere intervjuer / historier, alle basert ut fra dette hovedtemaet. Hvert intervju gjøres med folk i helt ulike situasjoner og livets faser og er den eneste podcasten som har fått meg til å gråte og gapskratte i løpet av samme episode – og det har skjedd mange ganger. Det er en podcast som setter deg inn i så mange forskjellige situasjoner du aldri noensinne hadde tenkt over og du vil få en større empati og forståelse for de som er rundt deg og som du kanskje ikke forstår i dag. Jeg føler den har gjort det for meg og dermed har jeg satt den under selvutvikling. Dette er en type podcast man burde hørt på allerede fra barneskolen og er en podcast som kan dempe på den fremmedfrykten som bygger seg opp i verden i dag. Lytt på denne – og gi den et par episoder for å få tak. Som sagt, hver episode har et nytt tema og jeg måtte høre et par episoder før det slo meg hvor bra denne faktisk var. Denne er nå et fast innslag hos meg og vil være det i uoverskuelig fremtid.

Du finner den i iTunes her (kun de nyeste episodene vises. Resten finner du her).

Lengde: 20-120 min.

Kategori: Personlige journaler

 

Andre podcaster jeg lytter til

 

David Skaufjord Forklarer Alt

David-skaufjord-forteller-alt

Dette er én av kun to norske podcaster jeg lytter til for øyeblikket. Jeg startet akkurat å lytte til denne podcasten og har allerede kjørt i gjennom en god del episoder. Jeg elsker å kunne grave dypt ned i emner om alt mulig og det David gjør i denne podcasten. Her snakker han med eksperter og bransjefolk innenfor mange ulike og spennende yrker. Det er spesielt mye rettet mot film- og underholdningsbransjen og personlig syns jeg det er perfekt. Slikt graver jeg meg dypt ned i, mens jeg koser meg med en fiktiv kakao. David gjør en fantastisk jobb med denne podcasten og gleder meg til å følge denne fremover. Hvis du leser dette David – godt jobba!

Du finner den i iTunes her.

Lengde: 40-80 min.

Kategori: Komedie (denne podcasten ligger i feil kategori).

 

 

Mediapuls

Mediapuls

Mediapuls er den andre, av kun to, norske podcaster jeg lytter til (kan ha forandret seg hvis du leser dette en stund etter denne episoden slippes). Mediapuls drives av de erfarne gutta Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som snakker om alt rundt mediabransjen og teknologi og intervjuer relevante gjester i sammenheng med temaene i episodene. Dette er en flott måte å holde seg oppdatert på alt av nytt man ikke rekker å lese og gutta gjør en strålende jobb.

Du finner den i iTunes her.

Lengde: 30-45 min. To episoder i uken.

Kategori: Næringslivsnyheter

 

 

StartUp

StartUp

Denne podcasten følger bedrifter i startfasen, bokstavelig talt som en flue på veggen. I hver sesong følger de et nytt firma og i den første sesongen fulgte vi selve programlederen mens han startet sitt første selskap, podcastselskapet Gimlet Media (som denne podcasten også er laget av). Alex Blumberg, programleder og medeier av Gimlet Media, jobbet tidligere i This American Life (som jeg har skrevet om over) og disse folka er noen magikere når det kommer til å gjøre lyd spennende. For hver episode ligger det ukevis, noen ganger månedsvis med arbeid bak. Denne må du få med deg. Det er ikke så mange episoder per sesong og det er enormt underholdende å høre på Alex mens dummer seg ut under investormøter, prøver å finne et navn til bedriften og lignende.

Du finner den i iTunes her.

Lengde: 20-30 min.

Kategori: Karriere

 

 

Reply All
Reply-All

 

Reply All er en annen podcast av Gimlet Media nevnt over. Vet nesten ikke hva jeg skal skrive om denne annet enn at du må sjekke den ut! Denne baserer seg også om mennesker og historier akkurat som i StartUp og This American Life, men her tar alle historier utgangspunkt i nettet på en eller annen måte.  Igjen, liker du This American Life, da liker du denne også!

Du finner den i iTunes her.

Lengde: 30-45 min.

Kategori: Teknologi

 

 

 

 

Mystery Show

Mystery Show

Dette er enda en podcast av Gimlet Media som nevnt over. Her løser programlederen Starley Kine  hverdagsmysterier, små mysterier du alltid har lurt på, men ikke visst hvordan du skulle løse. Det må sies med en gang at mysteriene er veldig underholdende i seg selv, men igjen – her handler det om mennesker. Starley har begavelse i å komme i kontakt med mennesker og å grave seg ned i sjelen deres på rekordtid hvor de deler sine innerste føleser, følelser de ikke engang sier til seg selv. Det er spesielt en samtale med en kundeveileder i episoden med navn “Case #2 Britney” som jeg har hørt gang på gang. Denne kontakten hun får med mennesker er nesten utenomjordisk. Og ja, hun løser også disse mysteriene som også er veldig underholdene i seg selv, men her handler det virkelig om mennesker. Dessverre har de brukt nesten et år på å lage sesong 2 noe som er aaaaalt for lenge. Jeg regner nesten med at det har vært noen personlige hendelser som har gjort at hun ikke har hatt mulighet, for det har vært enormt etterspørsel (!!!) med lite svar fra både henne og Gimlet Media. Jeg vet derimot at hun jobber med sesong 2 nå, så den er på vei. Sjekk ut denne podcasten!

Du finner den i iTunes her.

Lengde: 30-75 min.

Kategori: Kultur

 

 

 

Denne artikkelen har kun vært et kort utdrag fra episoden. For mer om podcastene, lytt til episoden i den grønne avspilleren øverst, i iTunes, eller på Soundcloud.

 

[x_custom_headline type=”left” level=”h2″ looks_like=”h4″ accent=”true”]Tusen takk for at du lytter![/x_custom_headline]

Det hadde vært fantastisk hvis flere som deg fant podcasten! Jeg hadde satt veldig pris på om du kunne gjort én av to ting:

1. Del episoden med noen du tror vil like den. Deleknapper finner du rett under.

2. Legg igjen en anmeldelse av podcasten i iTunes. Dette hjelper enormt da den kommer høyere opp på listene så flere finner den.

På forhånd, tusen, tusen takk 😀

Ikke glem å abonnere i iTunes, så får en du ny episode sendt til mobilen hver uke (helt gratis så klart).

Har du noe på hjertet eller noe du vil spørre meg om? Kjør på! Legg igjen en kommentar under eller skriv til Inkubatoren på facebook eller på twitter. Du kan også nå meg på epost, robert@inkubatoren.no.

Ha en strålende dag så sees vi i neste episode!!!

[x_custom_headline type=”left” level=”h2″ looks_like=”h4″ accent=”true”]Et par andre episoder[/x_custom_headline]

[recent_posts count=”2″ orientation=”horizontal”] [recent_posts count=”2″ orientation=”horizontal” offset=”2″]