Select Page

#3. Fra 430 tusen til 45 millioner i året. Hvordan Kai Stensberg sluttet i bankjobben og ble Norges beste bruktbilselger

#3. Fra 430 tusen til 45 millioner i året. Hvordan Kai Stensberg sluttet i bankjobben og ble Norges beste bruktbilselger

Som 17-åring startet Kai og broren med å kjøpe og selge bruktbiler. De la på et lite påslag på 2000 kroner per bil, men hadde det moro og lærte mye. Fra 1985 til 1987 jobbet han i en bilforretning på Gjøvik før han tok seg jobb i bank, mens han fortsatte å selge biler ved siden av. Der ble han i 20 år før han fikk beskjed fra kona: “Slutt i Toten Sparebank og begynn å selg biler”. Hun trengte ikke å spørre to ganger. Noen få år etter var han blitt Norges beste bruktbilselger og i 2013 solgte han biler for 45 millioner kroner.

“Det er viktig å ha egne meninger samtidig som du lytter til andre. Det kommer du langt med”

Gjest:

Kai Stensberg

Fra:

Stensberg Bil

Nettside:

Stensberg Bil på Finn.no

“Jeg føler meg rimelig avslappet, jeg gjør det”, forteller Kai meg, mannen som i halve 2014 lå med nakkekrage 12 timer om dagen, men likevel solgte 346 biler, nok til å fylle enhver bruktbilselger med misunnelse.

Til og med på Ullevoll sykehus, i mellom konsultasjon to og tre, solgte han bil fra parkeringsplassen. Kai driver Stensberg Bil på Reinsvoll i oppland. Han er den eneste ansatte, men får litt hjelp av kona til papirarbeid i helgene. Syv dager i uken skal biler kjøpes inn, hentes, repareres og legges ut for salg. Ja, og såklart selges.

Før Kai og jeg møttes på O’Learys på Karl Johan i Oslo, hadde jeg forestilt meg hvordan han skulle være; en kalkulerende selger som analyserte hver minste detalj i kroppsspråket mitt, proppfull av tips og triks for hvordan man kunne overtale enhver tvilende kunde. Jeg regnet med å dra hjem som stolt eier av minst én bil – selv uten lappen. “Perfekt”, tenkte jeg. Det var ikke den selgeren jeg møtte – men det kunne ikke blitt bedre.

Det er mye spennende informasjon i denne episoden om hvordan han driver bilbutikken på Reinsvoll. Hvordan han får tak i bilene, hvilke reparasjoner det er lønnsomt å fokusere på og hva man skal styre unna. Jeg elsker den type informasjon, hvordan alle tannhjulene samarbeider for å drive det større maskineriet, de små detaljene som virkelig skyter bedriften fremover. Det er vi innom. Likevel er det noe annet som virkelig har brent seg inn i hjernen min etter jeg møtte Kai, hva jeg tror er nøkkelen til hans suksess, hans X-faktor.

Lærte å se mennesker

I Toten Sparebank jobbet han i inkassoavdelingen. Der lærte han å se mennesker. Å virkelig se. Der møtte han både de som hadde ti millioner og de som hadde én krone. Foruten de ekstra nullene som dukker opp på skjermen er de begge den samme personen.

– Du ser noen som slenger seg rundt halsen på de som har ti millioner, men ikke de som har en krone. Du har noen som sliter med diverse ting. Jeg prøvde å ta vare på de. Målet var alltid å unngå inkasso og heller finne løsninger.

Som sisteleddet for inkassosaker i banken treffer du på mange som har møtt veggen. Han møtte selv på stor motgang da han ble skilt i 2001.

– I dag setter jeg mye mer pris på hvordan folk har det. Jeg har det veldig fint med folk, sier han tankefullt.

“I dag setter jeg mye mer pris på hvordan folk har det. Jeg har det veldig fint med folk.”

Det var denne personen som åpnet seg opp for meg der vi satt på O’Learys. Ingen analysering av kroppsspråk. Ingen strategier. Det er en ro over Kai som får deg til å slappe av. Han stresser ikke, han lever i nuet. Mens vi snakker formes et bilde og jeg begynner jeg å forstå hvorfor han gjør det så bra som han gjør. Til og med på nettet, en skummel skog full av troll, ja, der er det også bare skryt.

 Her ser du resultatet av hvordan Kai behandler andre. Strålende fornøyde kunder som sprer ordet videre.[/caption]

Et par dager før dette intervjuet skulle han ta toget inn til Oslo for å hente en bil. Et kvarter før han skulle dra hjemmefra ringte det et ektepar som ønsket å se på en bil han hadde inne til kona, en Peugeot 207, 2010-modell.

– Folka hørtes veldig greie ut. Jeg ordna i stand og la nøkkelen klart så de kunne prøve bilen da jeg var borte, sier han.

Kunden ble forundret og lurte på om det var greit å prøve den da han ikke skulle være der.

– Det går fint, bare få navnet ditt så ordner vi det, svarte han.

To timer etterpå ringte de på nytt.

– Kona vil ha bilen så vi kommer innom i morra og kjøper den, sa han.

Som Kai sier, “Tillit er det viktigste”.

Kai elsker jobben sin og han elsker mennesker. Med lidenskap og medmenneskelighet i spissen kan du nå så langt du vil, enten det er som politiker, programmerer eller bilselger. Kai ble bilselger. Dette er X-faktoren som har skapt suksessen. Et resultat av god gammeldags service gitt av en person som virkelig ønsker å hjelpe. Han er Norges beste selger fordi han er ærlig, snill, hjelpsom og meget dyktig. Da sprer ordet seg og jammen som det har.

Så til deg som er ung og sulten. Du som leser dette og har som mål å erobre verden. Du som tenker “Gi meg strategiene, gi meg triksene. Dette er bare noe tull, hva har dette med å bli en superselger?” Vit dette:

Alt.

Her ser du resultatet av hvordan Kai behandler andre. Strålende fornøyde kunder som sprer ordet videre.

Her har du episoden

Innholdsliste fra episoden

  Tid

 [02:50] Hva som fikk han til å ta steget for å slutte i jobben

[06:20] Hvor han får tak i bilene han selger

[08:48] 2013 tok helt av

[10:55] Gjør man en avtale, så holder man seg til den

[13:27] Hva kundene sier han gjør bedre enn andre bilselgere og hva han fokuserer på

[15:30] Når en bil er kjøpt inn, hva han fokuserer / ikke fokuserer på av reparasjoner og på utseende før salg

[21:40]Hvorfor han gjør motsatt av andre bilselgere og ikke viser frem de fine tingene først

[30:05] – Å bygge tillit og hvordan en cheeseburger kan bli dagens høydepunkt

[38:20]Lå med krage rundt nakken 12 timer i døgnet i 2014. Solgte biler fra sykehuset og etter operasjonen.

[45:20] Image; hvordan en flott fasade kan få motsatt virkning på salget

[54:25] Har du noe du ønsker å få til? Start i dag

[57:55] Vær åpen for muligheter selv om det skremmer deg

Tusen takk for at du lytter

 

Hvis du synes Inkubatoren er nyttig eller underholdende, legg gjerne igjen en anmeldelse i iTunes eller del den med en venn du tror vil like den. Det hadde jeg satt veldig stor pris på! Uansett, ha en fantastisk dag videre og bare spør meg hvis det er noe du lurer på. Du finner meg her.